Jeg har forsøkt meg på hjemmelaget smaks-satt salt .
Denne gangen ble det hviløk og chili salt. Det ble veldig godt! :)
4 chili 2 hvitløksfedd 2 dl maldonsalt/havsalt (jeg brukte havsalt)
Del chiliene på langs og fjern frøene. Kutt dem fint opp.
Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Ha chili og hvitløk i en foodprocessor og la det gå noen runder. Tilsett salt og kjør et par minutter.
Ha så saltet utover en bakepapirkledd stekeplate i et tynt lag,og sett midt i ovnen på 100 grader. La det stå til tørking en god halvtime. Hell deretter saltet over i foodprocessoren på ny og kjør det et par-tre minutter.
Hell over på bakepapiret igjen og bre utover. La det så stå i ovnen i ca en halv time.
Avkjøl og hell over på et pent glass/krukke.
Dette saltet kan brukes til så mye ..
Hilsen og klem fra Vigdis